Kabels breien met Kerst

Kabels breien met Kerst

Van de borrel naar de gourmetschotel of een winterbarbecue… de ‘mooiste tijd van het jaar’ is in veel gevallen ook de meest passieve. De geweldige boodschap van Jezus die voor ons naar de aarde kwam, raakt haast ingesneeuwd (figuurlijk,dat wel) in de rompslomp van eten, wijn en cadeaus. Om tussen al dat feestgedruis een moment van rust en bezinning te pakken, vind ik het heerlijk om weg te kruipen in de hoek van de bank met een bolletje wol en een nieuw project in gedachten. Kom maar door met die kabels met Kerst!

In de ban van de kabel

Het breien van kabels klonk me ingewikkeld in de oren. Met de mooie kabeltruien die mijn moeder regelmatig breide in het achterhoofd, voorzag ik dat deze techniek slechts voor de brei-experts weggelegd was. Maar… zodra ik de slag te pakken had, bleek het een heerlijk ontspannen bezigheid. Let er wel op dat je wat losser breit, want bij het maken van kabels komt de wol vanzelf wat strakker op de breipen en kabelnaald te staan. Mijn eerste ervaring met kabels wilde ik meteen goed aanpakken door verschillende varianten te proberen. Ik vond het perfecte voorbeeld hiervoor via Pinterest bij een patroon van Katrine Hammer. Met wat kleine aanpassingen voldeed hij aan mijn eigen wensen. Als wol gebruikte ik het zachte Scheepjes Our Tribe, kleur ‘FiftyShades of 4ply’. Dit kleine lapje breide ik er in een paar uur van en meer dan de helft van de bol is nog over voor een volgend wolproject.

Inpakken die vaas!

Natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen hoe groot jouw breisel wordt. Maak er bijvoorbeeld een kussenhoes, een deken of een kleedje van. In mijn geval wilde ik mijn langwerpige glazen vaas voorzien van een lekker warm jasje. De vaas krijgt zo een heel andere uitstraling en past perfect in winterse sferen. Gecombineerd met een flinke voorraad kaarsen en een aantal mooie gerbera’s is de ingepakte vaas ook mooie tafeldecoratie voor Oud & Nieuw.

Vind je kabels breien iets teveel gedoe, dan kun je jouw vaas ook inpakken met een brei- of haaksel in eenvoudigere steek of een mooi stuk jute stof met een lint erom. Waar je ook voor kiest: vergeet niet te genieten van die fijne momentjes op de bank deze laatste dagen van het jaar!